2440906709459855

Op de een of andere manier hebben we het onszelf lastig gemaakt om elke dag voldoende fruit te eten.  

(Snelle) koolhydraten en suikers: no problem. Snacks met allerlei toevoegingen: check. Maar groenten en fruit blijken voor veel mensen lastig te zijn. Want: teveel keuzes van dingen die lekkerder zijn. Althans, dat is de perceptie. 

Terwijl ik me oprecht geen lekkerdere snack kan voorstellen dan een bakje verse frambozen. Oef, die zoete geur alleen al en dan het moment dat zo’n dieproze kussentje uiteenbast op je tong…. Ja hoor, heerlijk!

En dus nog goed voor je ook. Fruit zit niet alleen vol vitamines, mineralen en antioxidanten, het bevat ook vezels die zo belangrijk voor je (darmen) zijn. Eet je genoeg fruit op een dag, dan poep je beter en voel je je beter. 

Maar goed, terug naar waar we mee begonnen. Hoe eet je nou op een leuke manier meer fruit?

Here we go:

1. Maak er ijs van! Vries een banaan in – eerst in plakjes snijden die je naast elkaar legt -, doe ze bevroren en al in een keukenmachine en voeg er de smaak van je keuze aan toe. Zoals in dit recept voor hazelnootijs. Je kunt het ook omdraaien door bijvoorbeeld ingevroren frambozen als basis te nemen, een stuk verse banaan en / of er wat kokoscrème bij te doen. 

2. Maak er een taart van. Wie zegt dat taart eten ongezond moet zijn? Ik ontbijt er zelfs mee! Bijvoorbeeld met deze lekkere fruit crumble. Je kunt er ook een snack van maken: denk aan een banaan gedoopt in pure chocola (minstens 72%)

3. Maak er een milkshake van. Denk aan een heerlijke aardbeien-kokosshake met wat verse munt. Of een chocolade-noten shake. Kun je trouwens prima mee ontbijten of ook als tussendoortje nemen.

Ik eet zelf bijna altijd twee stuks fruit bij mijn ontbijt. Dan ‘hoef ik er nog maar één’ later op de dag. Hoewel dat dus niet zo voelt. 

Eet jij genoeg fruit op een dag? Zo ja, wat is jouw toptip om fruit eten leuker te maken? Leuk als je het hieronder deelt. 

Ik denk dat tip één de komende dagen in veel huishoudens de meest populaire tip is met dit lekkere weer :). 

Denise

P.S. Eet je genoeg fruit, maar voel je je er niet altijd beter door? Dan kan het zijn dat je er een intolerantie voor hebt of dat er bijvoorbeeld sprake is van een histamine-intolerantie. App me je vraag en ik denk me je mee: 06 – 33 57 44 64.

 

Print Friendly, PDF & Email