2440906709459855

Je vindt je gezondheid vast belangrijk. En wil waarschijnlijk ook graag gezond eten. Maar je vind een maaltijd of lunch afhalen ook wel erg makkelijk en lekker. 

Hoe combineer je gezond eten met gemak, vooral tijdens een drukke werkweek? Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn.  

Je moet alleen net even die kneepjes weten en vooral ook die keukenapparatuur kopen, zodat je binnen mum van tijd aan tafel kunt. 

Daarom deel ik alvast vijf toptips met je:

1. Koop een goede kwaliteit high-speed blender. En de truc zit ‘m erin dat je echt een goeie koopt die op hoge snelheid mixt. Dat heeft een aantal voordelen: 

  • je hoeft geen velletjes van tomaten en paprika’s af te halen voordat ze de blender in gaan, 
  • je kunt je eigen notenpasta’s maken.
  • je kunt je eigen ijs in grotere hoeveelheden maken, zonder dat je keukenmachine op hol slaat. 

2. Zorg dat je altijd fruit in je diepvries hebt liggen. Dit kan ook prima in je high-speed blender voor een lekker ijsje, smoothie of (zomer)soepje.  

3. Koop een stoomapparaat. Kost geen drol :), zorgt voor veel gemak èn meer mineralen in je warme hap. Water erin doen, groenten erin, aanzetten, wachten (lees: iets anders doen) en PLING klaar zijn je groenten.

4. Koop een goede kwaliteit keukenmachine, met ook opzetstuk om soepen te pureren. Nu zul je denken: waarom heb ik dit nodig als ik ook een blender heb. Nou, een keukenmachine is in sommige gevallen praktischer dan een blender:

  • Als je wortels, andere groenten en / of noten grof wil hakken. Bijvoorbeeld door deze heerlijke zoet/zoute quinoa-salade
  • Als je pesto wilt maken. 
  • Als je kleinere porties maakt die anders onderin je blender blijven hangen of waardoor de ingrediënten net onder de snijmessen zitten en je blender dit niet goed mixt. Nogal irritant…

5. Schaf een crêpepan aan. Op die manier is het maken van heerlijke ontbijtpannenkoeken een eitje. En ook dit kost heel weinig. 

Het ene apparaat is uiteraard een grotere investering dan de andere, maar stuk voor stuk zijn ze de investering waard. En heb je ze eenmaal in huis, zet ze dan niet weg in kastjes, maar HOP op het aanrecht en vol in het zicht. Alleen dan ga je ze echt gebruiken. 

Alles wat nieuw is, is even wennen. Dus ook het koken met je nieuwe apparatuur. Ga er daarom op een zondag even voor zitten wat je de komende week gaat maken, wat je ervoor in huis moet halen en plan het ook in in je agenda. 

En als je eenmaal een paar keer wat lekkers hebt getoverd uit je nieuwe keukengear, dan wil je er vanzelf meer mee maken.

Succes en plezier ermee!

Denise

P.S. Wil niet alleen tips voor in de keuken, maar ook voor je darmen? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling.

Print Friendly, PDF & Email