2440906709459855

Bijna iedereen in mijn omgeving heeft een beugel gehad. En in nagenoeg alle gevallen gaat het om de bekende blokjesbeugel, waarbij na verwijdering een draadje achter de tanden wordt geplaatst om de boel op z’n plek te houden. Dat draadje blijft vervolgens zitten tot in lengte der dagen.

Maar wist je dat het materiaal van dat draadje je darmen (negatief) kan beïnvloeden? En kan zorgen voor een metaalbelasting, waardoor je lever het extra zwaar heeft?

Ik vond het nogal shocking om te horen. Met als gevolg dat ik er nu altijd naar vraag bij mijn cliënten en ze adviseer dit draadje weg te laten halen als zij dit hebben. Heb ik onlangs zelf ook gedaan.

Nu hoor ik je denken: “En mijn tanden dan? Gaan die niet weer schots en scheef staan?” Zou kunnen. Daarom adviseerde mijn biologische tandarts me om een nachtbeugeltje – zonder metaal erin – te laten maken. Op die manier houd ik de boel op z’n plaats.

Dit nadelige effect geldt overigens niet alleen voor beugels, maar ook voor vullingen. Amalgaamvullingen – je weet wel die zwarte jongens die vroeger altijd werden geplaatst – zijn pas echte vervuilers. Er zit o.a. kwik in en ook die vullingen kunnen gifstoffen afgeven aan je lichaam, zonder dat jij het door hebt.

Het orgaan dat dit alles moet opruimen is je lever. En die heeft het al zo druk om je lichaam schoon te houden van o.a. pesticiden, luchtvervuiling, medicijnen, alcohol, koffie, hormonen en heel veel andere stoffen die we dagelijks tot ons nemen.

Dus heb je nog zwarte vullingen: laat ze zo snel mogelijk vervangen door een biologische tandarts.

Tot slot is ook de hygiëne in je mond van essentieel belang voor een goede gezondheid. Zo kan een disbalans in je mond ervoor zorgen dat de vertering van je voedsel, die in je mond al begint, minder soepel verloopt waardoor de rest van je spijsverteringskanaal harder moet werken.

Combineer je dat met het feit dat weinig mensen echt goed kauwen, dan zul je begrijpen dat je maag er meteen al een taak bij heeft. Hij moet extra hard zijn best doen om de grote brokken voedsel af te breken, voordat deze naar de dunne darm kunnen.

Vanavond extra goed kauwen en poetsen dus :).

Denise

P.S. Ben jij op zoek naar een goeie biologische tandarts? Ik kan je Marjolein en Maartje van Praktijk De Liefde in Amsterdam erg aanraden!

Print Friendly, PDF & Email