2440906709459855

Die vervelende hoofdpijn, dat opgeblazen gevoel waardoor je het liefst de knoop van je broek wil losmaken of die slopende vermoeidheid die dagelijks de kop opsteekt… 

Het zijn allemaal signalen. Signalen dat er iets niet optimaal verloopt in je lichaam.

Krijg je hoofdpijn na een avondje doorzakken, dan is dat niet zo gek. Maar als je er regelmatig – lees: een paar keer per week – last van hebt, of elke dag die knoop van je broek open wilt doen, dan is er iets anders aan de hand. 

En dat is precies wat je lichaam je wil laten zien op het moment dat je de ene keer moet rennen naar de W.C. en de andere keer dagen achter elkaar niet kunt. 

Of als je zoveel lucht in je buik hebt dat je bang bent dat ‘ie ontsnapt, net als je op je werk bent of (nog erger) als je ‘s avonds aan het sporten bent met je geliefde. 

Maar ja, we maken natuurlijk geen tijd om hiernaar te kijken. Laat staan er iets aan te doen. Een keer naar de huisarts à la, maar ook dat doe je alleen als het echt nodig is, toch?

Er is alleen één uitdaging: we leren vaak te leven met onze klachten. Dus er komt een moment dat je die opgeblazen buik, de vermoeidheid of de haat-liefde verhouding met de W.C. niet meer als abnormaal ziet. Je hebt het immers al zolang… En ja, je hoort anderen er ook wel eens over. 

De vraag is: hoelang blijf jij de signalen van je lichaam negeren? Want de dingen die je weg stopt en niet aangaat, worden op termijn alleen maar groter. Vaak is het dan ook hardnekkiger om aan te pakken dan wanneer je dit meteen had gedaan. 

Jij wil toch ook het maximale uit je leven halen? Dat doe je niet zolang je met de handrem erop leeft. En dat is wat je doet, zolang je je hoofd onder de dekens blijft stoppen. 

Alleen actie leidt tot resultaat. Hou daarom komende week eens bij hoe vaak je signalen van je lichaam krijgt en ook hoe erg je ze vindt op een schaal van 1 tot 10 (and be honest). 

Noteer je iedere dag wel iets, of is het een paar keer per week boven de 5: kom dan in actie. Zoek uit wat er aan de hand is in je lichaam. Laat het onderzoeken en pak dit bij de oorzaak aan. 

The only way is up. 

Ik help je graag. 

Denise

P.S. Ik werk met laboratoriumonderzoeken, dus je krijgt naast mijn inschatting ook altijd feitelijke informatie. Neem vrijblijvend contact met me op als je hier meer over wilt weten.

Print Friendly, PDF & Email