2440906709459855

Zo, de zomer zit erop. Jammer, want wat was het lekker dat warme weer. Maar ook die wijntjes, kaasjes, chips en pizza’s. 

Voor je het weet gaat er elke dag een fles rood of wit open en verschijnt er iets van een ‘knabbeltje’ bij. 

Heel gezellig en lekker, maar niet al te best voor je ‘love handles’…(hoewel: more to love voor je partner / project :). 

Nu de zomer achter de rug is en het normale leven weer is begonnen, is het aantal abonnementen op de sportscholen weer toegenomen. 

Zo ook het aantal Google hits op diëten, want die vakantiekilo’s moeten eraf! Voor velen is dit niet de eerste keer dat ze een dieet volgen. 

En steeds vaker hoor ik om me heen dat de kilo’s er moeilijker afgaan. Dit kan meerdere oorzaken hebben. 

Bijvoorbeeld als je een overmaat aan gisten of schimmels hebt, dan is het beheersen van een zoetbehoefte en afvallen vrijwel kansloos. 

Zijn je hormonen uit balans, dan sta je vaak ook al 3-0 achter in de strijd tegen de kilo’s. 

Maar heb je ook wel eens aan je schildklier gedacht? Als je schildklierwerking verstoord is – als ‘ie te langzaam werkt – dan is het ook lastig afvallen. 

Zo’n langzamere werking hoef je niet sinds je jeugd al te hebben, dit kan op latere leeftijd ontstaan. Onder andere door wat je eet. 

Zo heeft je schildklier meerdere spoorelementen – lage dosering mineralen – nodig om goed te kunnen werken. Jodium en selenium zijn daarbij de belangrijkste twee

Eet je dat onvoldoende of neem je het niet goed op, dan kan je schildklierfunctie achteruit gaan. En dat gebeurt vaak langzaam. 

Waar zit jodium zoal in? In veel dierlijke voedingsmiddelen, zoals garnalen, kabeljauw en eieren. Maar ook in veel zeewier- en algensoorten, zoals kelp en kombu.

Eieren worden hiervan het meest gegeten. En laat nou net de meeste jodium in de zeewieren zitten… Een jodiumtekort ligt dan ook al gauw op de loer. 

Benieuwd hoe het bij jou zit?!?

Denise

P.S. Wil je hier meer over weten of heb je een andere vraag waarmee ik je kan helpen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Print Friendly, PDF & Email