2440906709459855

Afgelopen zomer las ik het boek Mindlift van Kasper van der Meulen. Wauw, wat zaten daar voor mij veel goeie inzichten in! En vooral ook praktisch toepasbare tips & tricks waarmee ik mijn leven niet alleen makkelijker maak, maar ook een stukje leuker.

Hoelang heb ik niet rondgelopen met gedachten als “ik zou meer moeten sporten”, juist omdat ik weet hoe belangrijk het voor je lichaam en mindset is. Of deze “Ik zou vaker moeten mediteren: ik voel me daarna altijd zo lekker en heb dan zoveel ideeën, maar waar haal ik de tijd en rust vandaan om 30 minuten op dat meditatiekussen te gaan zitten?”.

Zomaar een paar (van de vele) gedachten die regelmatig door mijn hoofd dwalen. Na het lezen van bovenstaand boek sport en mediteer ik regelmatiger dan ooit tevoren. Hoe komt dat? Door zogenaamde bio-hacks. Bio wat? Ehm ja, dat verdient wat uitleg.

Kasper beschrijft het in zijn boek als volgt: “Als bio-hacker (…) ben je altijd op zoek naar een ‘shortcut’, een manier om met weinig inzet maximaal resultaat te behalen.”

Bio-hacks & Denise = match made in heaven. Eén bonk herkenning in de vele dingen die omschreven staan in dit boek. Daarom pas ik sindsdien dagelijkse zogenaamde bio-hacks toe in mijn leven.

Sporten doe ik niet vaak, maar wel regelmatig. Nooit lang, wel effectief. Net als mediteren. Langer dan 5 a 10 minuten doe ik er niet over. Het mooie is dat mijn intuïtie al scherper is en ik relaxter ben sinds ik dit op deze manier doe!

We tunen even in op beide hacks:

Sporten: mijn favo’s zijn hardlopen volgens het “7 minute workout- principe”. Of dat ik een 7 minuten workout op mijn yogamat doe via een speciale app als de kids ontbijten. Met als beloning: veel energie, een goeie mindset en meer creativiteit.

Mediteren: ofwel in stilte met prettige ademhalingsoefeningen. Ofwel met de fijne muziek uit de meditatieapp Meditation Moments. In alle eerlijkheid dacht ik niet dat ik mediteren met muziek fijn zou vinden, maar de muziek uit deze app vind ik zooo fijn dat ik Michael en Cindy dankbaar ben dat ze deze app met hun team hebben ontwikkeld. Resultaat: meer ontspanning in mijn lijf, minder drukte in mijn hoofd en meer creativiteit.

Ik kan het je echt aanraden om hier meer over te lezen en om dit ook toe te passen in je dagelijks leven. Dat hoeft natuurlijk niet met sporten of mediteren, het kan ook met gezonder eten of meer bewegen.

Zo is een bekende hack voor bewegen om vaker de trap te nemen i.p.v. de lift. En voor gezonder eten kun je bijvoorbeeld een zakje wokgroenten met wat stukjes kip wokken voor de lunch. Of je doet een flespompoen in de oven, haalt ‘m er 45 minuten later uit, schraapt het vruchtvlees eruit en pureert het in de blender tot een soep.

Lijkt het je wat?

Go for it!

Denise

P.S. Een andere praktische bio-hack m.b.t. gezonder eten is een voedselintolerantie test laten uitvoeren. Zo weet je snel of er iets is dat jouw lichaam op dit moment niet goed verdraagt.

 

Print Friendly, PDF & Email