2440906709459855

Hieperdepiep….HOERA! Mijn dochter Tess is vorig weekend 3 jaar geworden. Dat betekende: de keuken in om een guilt-free maar oh zo lekkere taart te maken. Met haar favoriete smaak: aardbeien. Ziet er lekker uit he? Was ‘ie ook :). Snel maken dus. 

Ingrediënten

  • 100 gr. amandelen
  • 100 gr. hazelnoten
  • 8 grote medjool dadels, zonder pit
  • 50 gr. glutenvrij meel, zoals haver- of boekweit
  • 100 gr. gesmolten kokosolie
  • 125 gr. kokosyoghurt
  • 150 ml. kokosmelk
  • 2 blaadjes gelatine of 1,5 gr agar agar poeder
  • 1 thl. psylliumvezels
  • 300 gr. aardbeien + 150 a 200 gr. voor bovenop
  • Optioneel: 1 el. kokosbloesemsuiker als je ‘m net iets zoeter wil

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Doe vervolgens de noten in een keukenmachine en maal tot een grof mengsel.  

3. Voeg de 8 ontpitte dadels, de kokosolie en het glutenvrije meel hier aan toe en mix een minuut goed door.  

4. Vet een lage bakvorm van 28 cm doorsnede in en bedek de onderkant met bakpapier. 

5. Druk het deeg plat totdat de hele bodem bedekt is en druk dan zo aan de zijkanten dat je een opstaande rand van ca 1 cm doorsnede krijgt. Zet gedurende 20 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen.

6. Week de gelatineblaadjes in wat koud water totdat ze flexibel zijn. Zet dit samen met 4 eetlepels water op laag vuur en roer goed door totdat de gelatine is opgelost. Gebruik je liever geen gelatine, dan kun je ook agar agar poeder gebruiken. Los dan 1,5 gr. op in warm water. 

7. Doe de kokosyoghurt, kokosmelk, psylliumvezels en 300 gr. aardbeien in een keukenmachine en mix totdat je een glad mengsel hebt. Voeg hier de geweekte gelatine OF het opgeloste agar agar poeder aan toe en meng goed door. 

8. Giet het kokos-aardbeienmengsel in de afgekoelde taartbodem en zet afgedekt met wat folie in de ijskast. 

Na twee uur kun je de taart opdienen. Bedek de bovenkant van de taart met gehalveerde aardbeien en of wat chocolade krullen. Let op: de taart is twee dagen houdbaar als je ‘m met agar agar maakt en langer met gelatine (niet dat ‘ie dat haalt…). 

P.S. Wil je meer weter over gezond eten en hoe ik je hierbij kan helpen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan

 

Print Friendly, PDF & Email