Bijna iedereen houdt wel van jam of marmelade. De meest bekende varianten zijn die met rood fruit, zoals aardbeien of frambozen. Terwijl een oranje variant, zoals deze ook echt heel lekker is. Past mooi in het oranjethema van komend weekend :). En zoals altijd is het makkelijk te maken. 

Ingrediënten voor 2 porties

  • 6 grote en rijpe abrikozen
  • 1 thl. koudgeslingerde honing
  • evt. een snufje kaneel*

Zo maak je het

1. Snijd de abrikozen in stukken en doe ze in een pan.

2. Laat op laag vuur langzaam inkoken, totdat er zich vanzelf een soort gelei ontstaat.

3. Als je de marmelade dik genoeg vindt, laat het dan iets afkoelen en roer er op het laatst de honing doorheen.

*Als je een histamine-intolerantie hebt laat je de kaneel achterwege.

 Lekker door schapenyoghurt, door wat steel cut oats of op een geroosterd speltbroodje. 

P.S. Dit kun je ook prima eten als je een histamine-intolerantie hebt (opgeblazen buik, niezen, hartkloppingen, snel blauwe plekken). Herken jij jezelf hierin en wil je er meer over weten? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. 

 

Print Friendly, PDF & Email