2440906709459855
Deniseboon.nl aspergesoep recept blog

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. En terecht! Want oh my wat vind ik ze heerlijk. Ik zou ze bijna elke dag wel kunnen eten (and I kid you not). Wist je dat asperges ook vol prebiotische vezels zitten die voeding voor je goede darmbacteriën zijn? Je gaat er dus niet alleen goed van plassen – oef die lucht! – maar ook van poepen! Geniet ervan :).

Ingrediënten voor 1 personen

  • 300 gr. geschilde witte asperges
  • ½ groentebouillonblokje, gist-, gluten- en suikervrij 
  • Beetje kookvocht van de asperges
  • Herbamare zout of Keltisch zeezout
  • Optioneel: bakje tuinkers

Zo maak je het

1. Haal de uiteinden van de asperges en kook ze gedurende 20 a 30 min in een pan heet water op laag vuur met deksel op de pan totdat ze gaar zijn. Giet ze af en bewaar wat kookvocht. 

2. Snijd de asperges in stukjes en bewaar de koppen. 

3. Snij de aspergekoppen van de stelen af en zet ze apart. 

4. Doe alle ingrediënten behalve de aspergekoppen (en de tuinkers als je die gebruikt) in een blender, voeg hier een paar flinke opscheplepels kookvocht aan toe en pureer totdat je een gladde soep hebt. 

5. Serveer met de aspergekoppen, een scheut goede kwaliteit olijfolie en evt. wat tuinkers. Lekker met wat (glutenvrije) croutons of crackers on the side. 

P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten. 

 

Print Friendly, PDF & Email