Ik heb regelmatig nog wat pasta over van het avondeten. Zonde om weg te doen en prima om in de lunch van de volgende dag te verwerken. Zoals in dit heerlijke en eenvoudige recept met Aziatische wokgroenten en gerookte zalm. Lekker met kokosmelk, maar kan ook zonder. 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 50 gr. bruine rijst pasta
  • 250 gr. Aziatische wokgroenten
  • 100 gr. gerookte wilde zalm*
  • 50 ml kokosmelk
  • scheut coconut aminos
  • sap van een halve limoen
  • optioneel: verse koriander* of peterselie

Zo maak je het

1. Wok de groenten een paar minuten in wat kokosolie. 

2. Doe de pasta erbij, gevolgd door de kokosmelk, coconut aminos en het limoensap. 

3. Voeg naar smaak peper en zout toe en dien op met de gerookte zalm er doorheen en een plakje bovenop. 

Zo eenvoudig en superlekker!

Je kunt dit prima de avond ervoor al klaarmaken en op de dag zelf even opwarmen. Let er dan wel op dat je de zalm apart houdt en niet mee verwarmt. 

*Voor een histamine-arme variant gebruik je verse (wilde) zalm i.p.v. gerookte zalm (die je dan nog even moet bereiden, zoals in de oven). Ook kun je dan beter voor peterselie boven koriander kiezen als garnering. 

P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten. 

 

Print Friendly, PDF & Email