2440906709459855

Havermout, ik gruwelde vroeger al bij de gedachte. Ik zag meteen een soort behangplaksel voor me wat nergens naar smaakte en wat qua kleur nou ook niet echt aantrekkelijk overkwam. Die associatie heb ik lang gehad. Maar inmiddels heb ik ‘steel cut oats’ ontdekt. En yeah: nu ben ik ook fan van haver-ontbijtes. Nog steeds niet met de klassieke havermout, maar wel met oats zoals in dit top recept!

Ingrediënten – voor twee porties

  • 100 gr. steel cut oats
  • 250 gr. frambozen & bosbessen (diepvries)*
  • 200 ml. goede kwaliteit kokosmelk
  • 4 medjoul dadels
  • 2 thl. gemalen cardamom*

Zo maak je het

1. De avond voordat je dit ontbijt je wil eten doe je twee dingen: A) je ontdooit het fruit door het in de ijskast te leggen en B) je doet de oats in een pan, giet hier 200 ml kokend water op en legt er een deksel op. 

2. De volgende ochtend giet je de oats af – spoel ze ook even goed na in de zeef – waarna je ze weer terug in de pan doet. Voeg de kokosmelk toe, roert het even goed door en laat het zo’n 7 a 10 minuten op laag vuur doorsudderen totdat het vocht net niet helemaal is opgenomen. 

3. Intussen doe je het fruit met de dadels en het cardamom poeder in een keukenmachine en mixt het tot een smeuïg papje. Zijn de dadels wat droger dan je zou willen, leg ze dan kort in wat warm water voordat je ze pureert. 

4. Laat de oats iets afkoelen en schep daarna het fruit-dadel mengsel erdoor. 

Dien op met wat witte cashewpasta en wat zaden en pitten naar keuze.

Dit is ook een topper om mee te nemen voor onderweg!

Als je van cardamom houdt, voeg dan nog wat poeder toe. 2 theelepels geeft net die cardamom smaak zonder dat die overheersend is.

*Voor een histamine-arme variant vervang je de frambozen voor bramen of rode bessen en laat je de cardamom weg. 

P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel of andere darmklachten? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.

 

Print Friendly, PDF & Email