2440906709459855

Mijn zus Tamara is echt een soepmens. Ik heb er nooit echt een enorme hang naar gehad, maar vind een lekkere en vooral makkelijk te maken soep waar ook nog eens lekker veel groenten in zitten wel een feest. Zo ook dit recept. Het ding wat deze soep extra smakelijk (en je leven in de keuken makkelijker) maakt is een goeie blender. Lekker zomersoepje!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 biologische rode paprika’s
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 wortelen
  • 600 – 750 ml bouillon (ik vind de variant met kip het meest smaakvol in dit gerecht)
  • peper en zout naar smaak – bij histamine-intolerantie geen peper

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 230 graden (200 hetelucht).  

2. Was de paprika’s en snijd ze in vieren. Verwijder de kroon en zaadlijsten.  

3. Leg de stukken paprika met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. En zet gedurende ca 30 minuten in de oven.  

4. Snijd intussen de uien en wortelen fijn en bak ze in wat roomboter op middellaag vuur. Voeg na 1 minuut de geperste knoflook toe en laat alles een paar minuten doorbakken. 

5. Gebruik idealiter verse, zelfgemaakte bouillon. Lukt dit niet (want je werkt hard en hebt hier geen tijd voor – heel herkenbaar) kook dan intussen water in de waterkoker en doe een bouillonblokje naar keuze in een pan. Giet het gekookte water erop en roer goed door. 

6. Haal de paprika’s uit de oven en leg ze gedurende 5 minuten in een plastic zak die je afsluit. Na die 5 minuten haal je ze eruit en probeer je het vel eraf te halen. Dit lukt waarschijnlijk niet helemaal, zorg er dan voor dat de zwartere stukken vel weg zijn en doe de rest in de blender. 

7. Voeg hier het ui-wortel mengsel en de bouillon aan toe en zet je blender 30 seconden aan op hoge snelheid. Voor een dunnere soep gebruik je 750 ml bouillon, voor een iets dikkere variant gebruik je 600 ml. 

Lekker met wat zachte geitenkaas in het midden en bijv. een paar sneetjes zuurdesem speltbrood of 75 gr. gebakken biologische soepballetjes (rundvlees). 

P.S. Kun je wat tips gebruiken tegen een opgeblazen buik? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling. 

 

Print Friendly, PDF & Email