Knapperige koek: ik hou ervan. Vooral in combinatie met een zachte topping. Vol smaak, zonder troep. Nou dat komt mooi uit, want dit top recept heeft nou net die combinatie! Je maakt er meteen flink wat, dus kun je je eeuwig geliefd maken bij je collega’s, vrienden, buren etc. 

Ingrediënten voor 12 repen of 18 koekjes

  • 100 gr. (glutenvrij) havermeel
  • 25 gr. kokosmeel
  • 1 thl. psylliumvezels
  • 50 gr. fijne havervlokken
  • 1/2 thl. wijnsteen bakpoeder
  • 1/2 thl. koek- en speculaaskruiden
  • 75 gr. kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 125 gr. roomboter
  • 125 gr. gedroogde en ongezwavelde abrikozen
  • 25 gr. gedroogde cranberries zonder suiker
  • 1/2 thl. arrowroot
  • evt. zelfgemaakte granola

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Doe de verschillende meelsoorten, psylliumvezels, havervlokken, bakpoeder, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker en zout in een kom en roer door.

3. Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan de kom met droge ingrediënten. Meng goed door met behulp van een keukenmachine, handmixer of door met je handen te kneden.

4. Rol het deeg uit tot een plak die in een vierkante bakvorm van ca 22 x 22 cm past. Bekleed de bodem met bakpapier en leg hier de plak deeg in. Bak de koek in ca 20 min. goudbruin en knapperig.

5. Maak intussen de topping door de abrikozen en de cranberries in kleine stukjes te snijden. Doe ze in een kleine pan en voeg hier een paar eetlepels water bij. Verwarm op een laag pitje totdat het gedroogde fruit zacht wordt.

6. Voeg de arrowroot toe en roer goed door. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

7. Snij, zodra zowel de koek als de topping zijn afgekoeld, de koek in stukken of repen. Verdeel het abrikozen – cranberry mengsel over de stukken en bestrooi met zelfgemaakte granola.

Heerlijk bij een kop thee of koffie naar keuze.

P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten. 

 

Print Friendly, PDF & Email