2440906709459855

Wist je dat wilde zalm meer omega 3-vetzuren bevat dan gekweekte zalm? Daarnaast zitten er minder gifstoffen in. Twee redenen dus om vaker voor wilde zalm te kiezen. Alleen vind ik zelf de gekweekte versie stiekem lekkerder dan de wilde… HELP! Dit kun je prima oplossen door de zalm door een gerecht te doen. Zoals bij deze pasta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wilde zalmfilets
  • 1 grote ui
  • 1/2 groenten bouillonblokje, gist-, gluten- en suikervrij
  • 160 gr. zeekraal
  • 200 gr. bruine rijst- of volkoren speltpasta
  • 8 gr. verse dille (half pakje uit de grotere supermarkten)
  • Extra vierge olijfolie

Zo maak je het

1. Kook de pasta in ca 10 minuten gaar.  

2. Verwarm de oven voor op 150 graden. Was intussen de zalmfilets en doe ze gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.   

3. Snijd de ui in kleine stukjes en bak in een volle theelepel kokosolie op laag tot middelhoog vuur terwijl je goed doorroert (ze mogen niet kleuren). 

4. Verkruimel het halve bouillonblokje over de ui, voeg een paar eetlepels kookvocht van de pasta toe en roer goed door. 

5. Snijd de zeekraal in grove stukken en voeg dit toe aan de gebakken ui. Roer kort door op middelhoog vuur. 

6. Haal de zalm uit de oven – check even of ze gaar zijn door een van de filets in het midden in te snijden met een mes – en doe ze zodra ze gaar zijn in de pan. Maak de filets stuk met een houten lepel en verdeel over de pan. 

Dien de pasta op met een royale portie saus en giet er een flinke scheut extra vierge olijfolie overheen. Zout is in dit gerecht niet nodig door zowel de zeekraal als het halve bouillonblokje.

Ga je echt los, rasp er dan nog wat schapen- of geitenkaas overheen. Eet er een lekkere groene salade naast. 

P.S. Heb je wel eens last van je darmen? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling. Daarin lees je 10 tips bij darmklachten.

 

Print Friendly, PDF & Email