2440906709459855

Warme ontbijtjes vind ik echt te gek. Zeker in de winter geeft dat zo’n heerlijke start van de dag. Veel mensen vinden het lastig om genoeg groenten te eten. Als je meteen wat door je ontbijt doet (zonder dat je het proeft), dan kan je dag al niet meer stuk. Geniet van deze warme en makkelijk te maken cake. Kan ook voor lunch hoor…

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gr. ongezoete appelmoes
  • 100 gr. wortels
  • 100 gr. boekweit vlokken (havervlokken kan ook)
  • 200 ml goede kwaliteit kokosmelk
  • 1 thl. speculaaskruiden
  • 1/2 thl. wijnsteen bakpoeder
  • 1 thl. baking soda
  • 1 el. appelazijn
  • handje walnoten of hazelnoten
  • Topping: 125 gr. gemengde zaden en noten naar keuze (ik heb gekozen voor een mix van walnoten, hazelnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten). 
  • 2 el. ahornsiroop
  • 1 el. extra vierge kokosolie

Zo maak je het

1. Smeer twee hittebestendige kommen in met wat kokosolie en verwarm de oven op 180 graden. 

2. Doe de wortels in een keukenmachine en maal ze fijn.  

3. Voeg de appelmoes, speculaaskruiden, het bakpoeder, de kokosmelk en de noten naar keuze toe en laat het kort mixen, totdat alles goed gemengd is en de noten grof gemalen zijn. 

4. Roer de boekweitvlokken er doorheen. 

5. Doe de baking soda bovenop de mix en giet daar de appelazijn op. Dit gaat schuimen en dat is juist goed :). Omdat er geen ei in zit, zorgt dit ervoor dat het toch wat luchtiger wordt. Roer alles nog even goed door. 

6. Verdeel de mix over de twee kommen. 

7. Maak de topping door de gemengde noten en zaden te mengen met de ahornsiroop en gesmolten kokosolie. Verdeel dit over het beslag van beide kommen en zet ze gedurende 25-30 minuten in de oven (check vanaf 25 minuten, iedere oven heeft een andere instelling. Je wilt dat ‘ie net gaar is). 

P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten. 

 

Print Friendly, PDF & Email