Een simpel ontbijt hoeft niet saai te zijn. Ik ben dol op schapenyoghurt. De meest makkelijke en gezonde manier om yoghurt zoeter te doen smaken is door er een geraspte appel doorheen te roeren. Hoe fijn dat het mes hiermee aan twee kanten snijd: je doel van het zoeter maken is bereikt en je hebt al 1 stuk fruit in de pocket. Daarnaast vind ik het altijd heerlijk om op het laatst nog een paar volle lepels amandelpasta er overheen te doen. Yum!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 125 gr. schapenyoghurt (een geiten of plantaardige variant kan natuurlijk ook)
  • 1 appel naar keuze, liefst biologisch
  • Handje zomerfruit naar keuze, zoals bramen en aardbeien
  • Handje walnoten
  • Handje havervlokken
  • 2 el. amandelpasta 

Zo maak je het

1. Was de biologische appel, ontdoe ‘m van het klokhuis en rasp ‘m. Gebruik je geen bio appel? Schil de appel dan eerst even. 

2.. Doe de yoghurt in een kommetje en schep hier de geraspte appel doorheen. Je kunt er ook nog wat gebroken lijnzaad doorheen scheppen als je wilt: goed voor o.a. de stoelgang :). 

3. Snijd het zomerfruit van je keuze in kleinere stukjes en verdeel over de yoghurt.  

4. Voeg op het laatst de havervlokken en walnoten toe en verdeel de amandelpasta over het kommetje.  

Zo makkelijk, maar ook zo lekker. Juist door die toevoeging van de amandelpasta! Dat maakt het verschil. 

P.S. Kun je wat tips gebruiken tegen een opgeblazen buik? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling. 

 

Print Friendly, PDF & Email