2440906709459855

Dit is dé ideale reep voor tussendoor! Guilt-free, superlekker en vrij eenvoudig te maken. Je kunt ze ook invriezen, maar dan verliezen ze uiteraard wel hun crunch. Daarom is mijn tip: in het weekend maken en doordeweeks opeten (als ze dat halen). Je kunt ze prima een aantal dagen bewaren in een afgesloten koekblik. 

Ingrediënten voor 12 repen

  • 100 gr. havervlokken
  • 50 gr. zonnebloempitten
  • 50 gr. hazelnoten
  • 50 gr. amandelen
  • 25 gr. kokosrasp
  • 1 el. gebroken lijnzaad
  • 100 gr. ongezoete appelmoes
  • 6 el. ahornsiroop
  • 5 el extra vierge kokosolie

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Hak de noten met een scherp mes in grove stukken en doe daarna met de andere droge ingrediënten in een kom. 

3. Smelt de kokosolie au bain marie en doe dit samen met de appelmoes en de ahornsiroop in een kommetje. Roer even door, voeg toe aan de droge ingrediënten en meng totdat het kokos-appelmoes mengsel goed verdeeld is. 

4. Zet gedurende 45 minuten in de oven. Haal de koek uit de oven en snijd ‘m in repen. Bak daarna gedurende 15 minuten af. 

5. Haal de bakplaat uit de oven en laat de repen afkoelen. De repen zijn ietwat knapperig van buiten en ‘chewy’ van binnen. 

Lekker als tussendoortje, of als ontbijt met een chocolade smoothie.

Af en toe moet je een beetje ondeugend zijn :). 

-> Voor een minder histamine-rijke variant vervang je de zonnebloempitten voor pompoenpitten en laat je het lijnzaad weg. 

 

Print Friendly, PDF & Email