Futloos. Dat is het enige woord dat echt bij me past.

Yes, let’s face it: ik voel me futloos, heb weinig energie en ben moe.

Dat is hoe ik me voel. Komt er ooit een einde aan dit gevoel van energieloos en futloos zijn?

Soms, herstel, VAAK zie ik geen licht aan het eind van de tunnel. Denk ik dat ik voor altijd in dit vermoeide gevoel van futloos zijn blijf hangen.

Dat meer energie niet voor mij is weggelegd. Misschien voor andere mensen, maar niet voor mij. Toch zit er iets in me wat zegt: er moet een oplossing zijn. Er moet een manier zijn waarop ook IK meer energie ervaar.

Geloof me: dat is er ook!

Alleen is het belangrijk dat jij weet wat de grote energielekken zijn die ook bij jou een (essentiële) rol kunnen spelen in jouw verlaagde energieniveau, want kennis is macht. Weet je dat er alleen in je buik al 6 energielekken kunnen zitten die zorgen voor dat energieloos en futloos zijn?Zes! Dat is echt heel veel. En aan alle 6 kun jij iets doen.

Ik deel er een paar met je in dit artikel. Komen ze!

weinig energie moe en futloos

Dierentuin ontploft!

Weinig energie en moe zijn is iets wat vanuit De Dierentuin kan komen. Ik zeg wel eens gekscherend dat we allemaal een hele Dierentuin bij ons dragen. In onze buik! Dan heb ik het over de brede variëteit aan bacteriën (Good And Bad), maar ook gisten en schimmels die daar binnen leven. Heeft iedereen, dus jij ook! Is ook heel normaal en gezond, want zonder zouden we niet leven.

Kun je nagaan hoe futloos je bent als er überhaupt weinig van die gasten in je lijf zouden leven… Maar, de andere kant van de medaille is ook waar: als je er TEVEEL van bij je draagt, dan word je daar ook dood- en doodmoe van. Futloos to the max zeg maar. Zeker als er een exoot is losgeslagen en is aangehaakt, zoals de parasiet Dientamoeba Fragilis of Blastocystis species. He, gezellig, laten we De Dieren ook gewoon bij de naam noemen. Praat zo makkelijk :-).

De meest bekende exoot uit De Dierentuin is misschien wel de Candida Albicans gist. Als je daar een overmaat aan hebt en die bij je draagt in die leuke buik van je, dan heb je een slopende vermoeidheid te pakken. Again: Futloos To The MAX! Naast nog een trits aan andere – veelal vage – klachten. Ben je dus verder van huis.

Te weinig Good Guys

Bad Guys, zoals de Candida Albicans gist kunnen pas terrein winnen als The Good Guys niet goed beslagen ten ijs komen. Oftewel als ze met te weinig aanwezig zijn in je darmen. Verlaagde residente flora, wordt het ook wel genoemd. Want als er een half leger aan Good Guys staat, tegenover een legioen aan Bad Guys, dan is het een kwestie van tijd voordat The Bad Guys terrein winnen. Letterlijk. In de tussentijd heb jij weinig energie en voel je je moe. Niet zo gek als je je bedenkt welke battle er elke dag weer plaatsvindt in je buik.

Je immuunsysteem heeft het op dat moment zwaar. Want wist je dat maar liefst 70% van je immuniteit vanuit je darmen komt? Als je naast je futloos te voelen, ook Live In Concert bent? Lees: last hebt van winderigheid, dan weet je zeker dat de Good Guys met te weinig aanwezig zijn. Als ze stinken, is de kans op teveel Bad Guys groter dan wanneer ze niet stinken.

En als probiotica nemen je niet van je energieloos en futloos zijn af helpt (en misschien zelfs je klachten erger maakt, jawel ik hoor het vaak!), dan weet je dat je het niet alleen in de hoek van te weinig goede darmbacteriën moet zoeken. En wellicht één van de andere vier oorzaken van futloos zijn bij jou aan de hand zijn. Of leidend zijn.

Wil je hier meer over weten? En vooral ook Tools ontvangen waar jij zelf mee aan de slag kunt op je energie op te krikken? Dan is mijn Masterclass “Spice Up Your Energy” iets voor je.

Daarin deel ik alle 6 de energielekken + extra weetjes rondom energie met je. En krijg je daarbij ook nog eens 5 hele waardevolle bonussen met veel praktische en bewezen tools om je energieniveau aanzienlijk te verbeteren.

Go get them tiger!

Print Friendly, PDF & Email