Een lekkere en voedzame salade die ik niet voor niets ‘Koningssalade’ noem: hij smaakt vorstelijk en krijgt een extra Konings-tintje door de oranje kleur van de saus. Ideaal als lunch op bijvoorbeeld Koningsdag voordat je overgaat op ‘liquid meals’. En als je meteen twee porties maakt, dan staat je lunch voor de (brakke) Day After ook meteen klaar. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr. quinoa
  • 2 wortelen (ongeveer 200 gr. totaal)
  • 200 gr. doperwten
  • 160 ml. goede kwaliteit kokosroom
  • 170 gr. gerookte tempeh
  • 3 thl. kerriepoeder
  • 1 bosuitje
  • peper en zee-of Himalayazout / Herbamare naar smaak

Zo maak je het

1. Kook de quinoa in ca 350 ml water op laag vuur totdat het gaar is. 

2. Snijd de wortelen in kleine stukjes en stoom ze in 15 minuten gaar.  

3. Snijd de tempeh in reepjes en bak ze gedurende 5 minuten in 2 thl. kokosolie. 

4. Stoom de doperwten in ca 8 minuten gaar. 

5. Doe de gestoomde wortelen samen met de kokosroom, kerriepoeder en wat zout en peper in een kleine keukenmachine en pureer tot een gladde saus. 

Voeg de quinoa, doperwten en tempeh bij elkaar en giet er de oranje saus er royaal overheen. Bestrooi met een fijngesneden bosui en giet er nog wat goede kwaliteit olijfolie overheen. 

Als je geen stomer hebt, kook de wortelen en de doperwten dan in een pannetje met water. 

P.S. Heb je wel eens last van je darmen? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling. Daarin lees je 10 tips bij darmklachten.