2440906709459855

Poooeeeeeehhh, wat is het warm. Het contrast met vorige week kan bijna niet groter: van nat en zelfs een beetje koud naar tropische temperaturen en een droge lucht. 

Voor kinderen in een zwembad of pierenbadje een feest. Voor veel anderen niet bepaald een feest. 

Met deze hitte is het van essentieel belang om regelmatig veel te drinken. Dat is geen rocket science. 

Water wel te verstaan, al dan niet voorzien van een natuurlijk smaakje, zoals met een citroenpartje, een schijfje verse gember of een takje munt erin. Heerlijk! 

Wat kun je zoal doen om zo goed mogelijk om te gaan met de warmte?

Ik heb drie ietwat afwijkende tips voor je. Ben je er klaar voor?

1. Begin de dag met een lauwwarm ontbijt. Het ontbijt is het eerste eetmoment van de dag. Je motor gaat langzaam aan om alles wat er die dag voorbij komt te verteren (niet alleen je eten).

Op het moment dat je start met een koud ontbijt, dan krijgen je spijsverteringsorganen direct een knauw. Terwijl je ze beter kunt helpen door een ontbijt op lichaamstemperatuur of net iets warmer te eten. Begin je toch met een koud ontbijt, dan gaat er warmte naar buiten en krijg je het eerder (extra) warm. 

2. Drink voordat je dorst krijgt. Dorst is een prikkel van het lichaam dat er vocht nodig is, oftewel er is een tekort.

Een vochttekort wil je voorkomen, want je cellen gedijen het beste bij een mooie vochtbalans. Het fijne daarvan is dat je minder snel moe bent en minder snel hoofdpijn krijgt. Om maar een paar dingen te noemen.  Daarom is het verstandig om door de dag heen regelmatig water te drinken. Liever niet te koud, zie tip 1. 

Tip: koop een mooie waterfles, neem die mee naar je werk en drink direct een paar grote slokken iedere keer dat je ‘m vult. 

3. Als je doucht, gebruik dan lauwwarm water i.p.v. ijskoud. Deze is in lijn met tip 1, omdat op het moment dat je koud doucht er warmte vanuit je lichaam naar buiten gaat. Je krijgt het er dus eerder nog wat warmer van.

Dit betekent niet dat ik geen fan van koud douchen ben, dat heeft namelijk vele gezondheidsvoordelen. Deze tip is voornamelijk voor die dagen dat het extreem warm is en je het liever niet nog warmer krijgt. 

Succes!

Denise

P.S. Heb je wel eens last van je buik? Dan kan het zijn dat je spijsvertering niet optimaal verloopt. Download dan mijn ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.  

Print Friendly, PDF & Email