2440906709459855

Steeds meer mensen eten geen of weinig vlees. De een kiest daarvoor vanwege het dierenleed en de ander kiest ervoor omdat vlees zwaar valt of vanwege de smaak.

Wat je reden ook is om geen vlees te eten, zorg ervoor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt die je mist als je geen vlees eet. De belangrijkste vitamine hierin vind ik vitamine B12. 

Hoe weet je of je een B12 tekort hebt? Een aantal symptomen:

  • Concentratiestoornissen /niet op woorden kunnen komen
  • Mondproblemen, zoals tintelende tong
  • Moodswings
  • Dubbel of wazig zien
  • Haaruitval

En waar is vitamine B12 zoal voor nodig?

1. Een normale celdeling, o.a. voor de aanmaak van bloedcellen als voor de aanmaak van slijmvliezen. 

2. De opbouw van de myelineschede van zenuwcellen en daarmee het normaal functioneren van de hersenen: o.a. je stemming en cognitieve functies.

3Ter bevordering van de vruchtbaarheid, zowel bij de man als de vrouw. 

4. De vet- en eiwitstofwisseling.

5. Een goede methylering van je lever.

Best belangrijk dus, aangezien je lever misschien wel je grootste vriend is of in ieder geval zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan al die alcohol en koffie die je ‘m geeft…. 

Waar zit vitamine B12 zoal in? 

 1. Orgaanvlees (met name lever)
 2. Rauwe Oesters 
 3. Mosselen 
 4. Eieren 
 5. Biefstuk

Eet je dit niet, neem dan een kwalitatief goed supplement. In het geval van B12 kun je het beste een smelttablet nemen. Hierdoor neem je het via de slijmvliezen in je mond op.  

Combineer je het met vitamine D3&K2, C en omega-3 vetzuren, dan geef je je lichaam de belangrijke bouwstoffen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. 

Denise

P.S. Herken je een of meerdere symptomen van een B12 tekort? Grote kans dat de oorzaak in je darmen zit. Download hier mijn ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.

Print Friendly, PDF & Email