DarmHerstel

Hoe kom ik nou eindelijk van mijn opgeblazen buik 

en die constante vermoeidheid af?

Dit scenario wil je koste wat kost voorkomen

Je hebt slecht geslapen en begint al doodmoe aan je dag. Je sleept jezelf naar je werk, waar je de dag start met een bak sterke koffie. Even wakker worden. Omdat je vandaag een belangrijke presentatie moet geven, voel je je al wat gejaagd. Je hart klopt sneller en je bent wat kortaf naar collega’s toe.

Oef, die koffie hakt er ineens flink in. En wel op je darmen! Je haalt nog net de W.C. en ontlast je eens even goed. Zo, dat ben je kwijt. Een paar uur later is het dan zover: jouw ‘moment of fame’. Je bent nog altijd gespannen en hebt nauwelijks iets gegeten. Door al die spanning staat de knoop van je broek op knappen, zoveel lucht zit er in je buik. In plaats van je presentatie is je grootste zorg dat je zometeen niet een keiharde wind laat. Want dan is alle spanning en voorbereiding voor niets geweest!

Als je zo’n situatie herkent…

…dan ben je lang niet de enige. Hoe vervelend is het dat je aandacht wordt afgeleid door je lichaam! En wel je darmen om precies te zijn. Niet alleen tijdens die presentatie, maar gewoon de hele dag door. Want heb je niet stiekem je broekriem al een standje losser gezet? En dan die vermoeidheid! OMG die is misschien nog wel erger. ‘s Ochtends gaat nog wel, maar na de lunch stort je echt helemaal in. Terwijl je dan juist veel moet doen, waaronder (alert) bij meetings zitten.

Extra bakkie koffie dan maar?!?

“Alle ziekten beginnen in de darm” – Hippocrates

Er komt steeds meer wetenschappelijke onderbouwing dat onze Westerse eet- en leefstijl schadelijk is voor de gezondheid en met name de darmen.

En als je darmen niet in balans zijn, dan is het uitkijken geblazen. Want wist je bijvoorbeeld dat de slijmvliezen van je darmwand je immuniteit bepalen? Oftewel: hoe goed / slecht je ziekteverwekkers de deur uit weet te werken. En als die slijmvliezen zijn aangetast en er te weinig goede darmbacteriën zijn, dan nemen de ‘bad guys’ het over. Met alle gevolgen van dien…

Het vervelende is, dat je dit van de buitenkant niet kan zien

Dat is ook één van de redenen dat ik altijd met laboratoriumonderzoek werk. Want om alleen op een klachtenbeeld af te gaan, vind ik tricky. Er zijn namelijk zoveel ‘algemene klachten’, zoals vermoeidheid, die door zoveel verschillende dingen kunnen worden veroorzaakt. En als je daarin net voor de verkeerde aanname kiest, ben je ofwel hagel aan het schieten met je therapieplan of je brengt je lichaam meer schade aan. En dat laatste wil natuurlijk niemand. Het eerste ook niet trouwens, want dan zit je maanden later nog steeds met je klachten.

Met het DarmHerstel pakket ontdek je:

  • Of je een voedselintolerantie hebt. En zo ja, welk type reactie dit is en hoelang je het niet moet eten.
  • Of je een gevoeligheid voor gluten hebt. 
  • Wat de oorzaak van je fysieke klachten is, zoals een parasiet, bacterie of schimmel.
  • Of je een histamine-intolerantie hebt en wat je hieraan kunt doen. 
  • Wat je kunt doen om de oorzaak van je klachten en evt. intoleranties effectief aan te pakken.
  • Wat je kunt doen om dit in de toekomst – zo goed mogelijk – te voorkomen.
  • Hoe je kunt werken aan een leven met meer energie.
  • Tips die je dagelijks kunt toepassen om je lichaam gezond te houden.

  Tijd om op onderzoek uit te gaan met 4 laboratoriumonderzoeken!

  We onderzoeken of je een voedselintolerantie hebt

  Want als je die hebt en we weten het niet, dan blijf je je lichaam voeden met stoffen waar het (vaak tijdelijk) niet tegen kan en dan blijf je dweilen met de kraan open. We meten een voedselintolerantie door middel van bloedonderzoek via het laboratorium.

  We meten op 31 voedingsmiddelen, waarbij er allereerst wordt gekeken naar zeven veelvoorkomende allergenen. Vervolgens wordt er binnen het reactietype dat bij jou het meest aanwezig is gekeken naar nog eens 24 andere voedingsmiddelen. Naast het type reactie, zien we ook meteen in welke mate er een intolerantie is. Daar zit namelijk nogal verschil tussen en dat is van belang voor het in te zetten behandelplan. 

  De eerste stap van zeven voedingsmiddelen zie je in de voorbeelduitslag hieronder als eerste staan, gevolgd door de 24 andere voedingsmiddelen.

  Bron: RP Sanitas Humanus B.V.

  Met ontlastingonderzoek brengen we de kwaliteit van je darmen in kaart

  Een voedselintolerantie komt niet alleen. Als er een voedselintolerantie uit de test komt, dan ben je er nog niet. Er ligt namelijk altijd een oorzaak onder die je met zo’n test niet naar boven haalt. En ook die brengen we in kaart met laboratoriumonderzoek, zoals je in de uitslag hieronder ziet.

  Waar we voor een voedselintolerantie bloed nodig hebben, werken we voor de kwaliteit van je darmen voornamelijk met ontlasting. En daar kan nogal wat in zitten. Zoals sporen van een slechte darmbacterie, een parasiet of een overgroei aan gisten of schimmels. Van deze laatste twee krijg je lekker veel zin in zoetigheid, het liefst de hele dag door… herkenbaar? 

  En als die bad guys in je spijsverteringskanaal zitten, dan maken ze meestal nog wat schadelijke stoffen aan om zichzelf te beschermen. Daarnaast laten ze zich niet gemakkelijk afdoden, omdat ze als het ware een pantser om zich heen hebben gebouwd met een dubbele wand. Maar no worries: als we ze vinden, dan gaan we er alles aan doen om ze uit je lichaam te werken! Soms is extra onderzoek nodig om tot de oorzaak te komen.  

  Bron: RP Sanitas Humanus B.V.

  Gluten: word jouw lichaam er blij van? We testen het in het lab. 

  Veel mensen leven steeds bewuster. En lezen daardoor ook veel over gezond eten. Over gluten wordt veel geschreven. Er wordt ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. En laat hierin nou steeds vaker de conclusie zijn dat gluten een schadelijk effect op je darmen kan hebben. Als we het grondig aanpakken, dan moeten we ook meenemen of jij last hebt van een zogenaamde glutengevoeligheid. Daarnaast bekijken we of er sprake is van schade aan je darmen en zo ja, in welke mate. Dit is mede bepalend voor de voedingsadviezen die ik voor je opstel n.a.v. jouw situatie. 

  Tot slot meten we ook je histaminelevels

  Als je al langer met je fysieke klachten rondloopt, dan is de kans aanwezig dat er bij jou ook sprake is van een histamine-intolerantie. Eigenlijk past het woord intolerantie hierin niet zo goed, want het gaat er om dat er een teveel aan het stofje histamine in je lichaam is en niet dat je er niet goed tegen kunt.

  Dat histamine-overschot kan voor een aantal vervelende klachten zorgen. Met name jeuk is een bekende. Maar ook veel niezen, hoofdpijn, snel blauwe plekken krijgen, vaak een loopneus hebben en hartkloppingen zijn veelvoorkomende uitingen hiervan. We onderzoeken of dit bij jou aan de orde is. Doen we dit niet, dan kan het lastig zijn om je klachten op een goeie en structurele manier aan te pakken.

  Als er teveel histamine in je lichaam aanwezig is, dan is dat extra belastend voor je lichaam. En als je de oorzaak aanpakt maar het overschot aan histamine niet, dan ben je aan het dweilen met de kraan open. Daarom moeten we beiden aanpakken

  Ok, we hebben de onderzoeken gedaan. En dan?

  Binnen twee à drie weken nadat jij het bloed en de vingerprik test hebt opgestuurd naar het laboratorium, krijg ik de uitslag binnen. Ik ga er mee aan de slag om er een begrijpelijke vertaling van te maken en aan de hand hiervan jouw voedingsplan op te stellen. Het kan echter zijn dat naar aanleiding van de uitslag vervolgonderzoek nodig is. Dan doen we dat eerst. Alle uitslagen verwerk ik in je voedings- en behandelplan. 

  Zowel de uitslagen van het laboratoriumonderzoek als je voedings- en behandelplan bespreken we tijdens het tweede consult. Want met de uitslagen alleen ben je niet geholpen. We kijken ook naar wat jouw ‘guilty eating pleasure’ is en fietsen dit waar mogelijk in je behandelplan. Het moet namelijk wel leuk blijven en je moet het ook kunnen volhouden.

  Vervolgens ga jij volop aan de slag met je behandel- en voedingsplan en na een paar weken bellen we even hoe je ervoor staat en wat er nodig is voor de rest van je behandelplan.

  Wat kun je verwachten?

   • We kijken naar jou en je achtergrond: je krijgt dus geen standaard aanpak.
   • Je ontvangt de uitslag van de voedselintolerantietest en wat dit voor jou betekent.
   • Je ontvangt de uitslag van de Darmscreening en wat dit voor jou betekent.
   • Je krijgt inzicht in de mogelijke oorzaken van je klachten.
   • Je krijgt inzicht in hoe je spijsvertering werkt.
   • Je krijgt advies over de eventuele vervolgonderzoeken die voor jou relevant zijn.
   • Je krijgt minimaal drie en een half uur lang mijn aandacht en nieuwsgierigheid tijdens 1 op 1 gesprekken.
   • Je ontvangt je persoonlijke voedings- en behandelplan.
   • Je kunt me al je vragen gedurende drie maanden stellen.

   Dit is NIET iets voor jou als je:

    • voor een quick fix wil gaan;
    • niet bereid bent om te investeren in je gezondheid;
    • niet wil leren hoe je lichaam werkt en hoe je deze voedt, zodat je er zelf mee aan de slag kunt. 

    Dit zit er in het DarmHerstel pakket:

    Klinkt goed, dit wil ik wel. Alleen…

    …lijkt het me gedoe. Het kost me tijd en ik vind het ook best een investering.

    Snap ik! Alleen ben je nu niet voor niets op mijn site en heb je inmiddels al best veel gelezen. En waarom? Omdat je van je klachten af wil. En je herkent je in wat je leest.

    Wat betreft je tijd: die is kostbaar, dat is die van mij ook dus ik begrijp je. We kunnen de consults inrichten zoals jij wilt: bijvoorbeeld via Skype of Facetime. En je hoeft ook geen vrij te nemen van je werk. Spreken we gewoon ‘s avonds af. Kan allemaal. Jij bepaalt wat het beste bij je past.

    Wat betreft de investering: ga een paar keer minder uit eten. En de volgende keer dat je weer lekker buiten de deur eet, bevalt het je beter omdat je dan weet wat je wel en niet goed verteerd. En je daarna geen opgeblazen gevoel hebt, maar vol energie weer naar huis gaat. Als je wil, kun je het DarmHerstel pakket in termijnen betalen. Geef dit even aan zodra we de eerste afspraak inplannen.

    Dus ga ervoor! Maak een commitment met jezelf en zorg ervoor dat je je weer goed gaat voelen.

    Toch nog een laatste twijfel?

    Bedenk je dan wat er gebeurt als je niets verandert. Als alles blijft zoals het nu is. Ik hoorde laatst een mooie uitspraak hierover: “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” Oftewel: dan houd je je klachten en verandert er niets. 

    Maar dat is niet wat je wil, anders zou je hier niet zijn. Ga uit je comfort zone. Doe iets anders dan je tot nu toe gedaan hebt. Zolang het maar goed voelt. Ik ben er om je te helpen. Je krijgt niet alleen inzicht in de situatie van je lichaam op dit moment, maar ook tools en inzichten waarmee je voor de lange termijn kan werken aan je gezondheid. 

    Zodat je steeds bewuster keuzes maakt over wat en wanneer je eet. Ook als het dat patatje is. Want dat moet kunnen in een gezond lichaam. Alleen moet je er wel voor zorgen dat ‘ie ook echt gezond is. 

    It’s up to you. Ik help je graag. 

    Ebook Gutfeeling

    Wil je weten met welke tips je vandaag nog kunt beginnen om van je darmklachten af te komen?

    Download dan mijn ebook Gutfeeling.

    Contact

    Praktijk: Lijnbaansgracht 67-O

    1015 GV Amsterdam

    contact@deniseboon.nl

    06 – 33 57 44 64

    KvK: 72732482

    BTW: NL167465144B01

     

     

    Over Denise

    Denise Boon (1981) is orthomoleculair darmtherapeut en helpt mensen die echt van hun klachten af willen komen.

    Denise ging van constant moe en een opgeblazen gevoel naar energiek en fit.

    Lees hier haar verhaal.

    Foto’s Denise: Tamara van Sminia

    Print Friendly, PDF & Email