2440906709459855

Pasta, wie is er niet dol op? Veel mensen eten pasta graag, maar vinden vis eten lastiger. Want waar is dat nou lekker bij? Ehm, wat denk je van…pasta!?! Je hebt tegenwoordig hele lekkere glutenvrije pasta’s. Ik ben zelf dol op bruine rijst pasta. Daar zit geen troep bij en smaakt gewoon naar pasta. Maar je kunt natuurlijk ook pasta maken van een courgette – courgettini – en daar deze heerlijke saus bij eten. Up to you. 

Ingrediënten voor twee personen

  • 2 stukken kabeljauw FSC of andere witvis
  • 250 gr. cherry tomaatjes
  • 1 grote rode paprika
  • 15 gr. verse basilicum
  • 100 gr. zachte geitenkaas
  • 1 citroen
  • 1 grote ui
  • 150 gr. bruine rijst pasta /courgettini
  • Peper en zeezout naar smaak

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden en kook de pasta zoals jij ‘m lekker vindt (al dente, wat gaarder, etc).

2. Snijd de paprika in grove stukken en leg ze samen met de cherry tomaatjes in een ovenschaal. Snijd de citroen in 8 stukken en leg ze aan de zijkant. Laat het midden vrij en leg daar de kabeljauw. Zet de schaal gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Snijd intussen de uien fijn en fruit ze in wat ghee of roomboter totdat ze glazig zijn.

4. Doe de uien samen met de basilicum in een blender en druk een aantal keer op de pulse knop totdat de mix grof gehakt is. Zet de uienmix even apart.

5. Check na 12 minuten of de kabeljauw gaar is – snijd hiervoor een filet in het midden een beetje in. Als deze gaar is, laat je de groenten nog zo’n 10 minuten in de oven staan. Is de vis nog niet gaar, laat ze dan nog een paar minuutjes meegaren met de groenten. 

6. Vervolgens zet je de oven uit en doe je alles behalve de vis en de stukken citroen uit het bakblik over in een blender. Voeg als laatste de geitenkaas toe aan de mix in de blender. De stukken citroen kun je weggooien. 

7. Mix gedurende ongeveer 1 minuut totdat je een mooie saus hebt. Voeg de uienmix toe aan de saus. 

8. Tot slot giet je de saus over de pasta van je keuze en bestrooi je het naar smaak met peper en zeezout. Maak ‘m af met een scheut goede kwaliteit olijfolie. 

Gebruik je liever courgettini, maar heb je geen spirelli? Tegenwoordig kun je dit in veel supermarkten kopen. En anders kun je ook courgette ‘penne’ maken door de courgette in penne achtige vormen te snijden. 

Lekker met een groene salade of wat gestoomde groenten naar keuze. 

 

Print Friendly, PDF & Email