Koffie, I love it. De liefde gaat zover dat ik er ook een artikel over geschreven heb. Maar meer dan 1 ècht goeie kop per dag neem ik niet. Lattes ben ik ook dol op. En die kunnen ook heel goed zonder koffie. Met de kick van iets anders lekkers. Zoals deze matcha latte. Laat je niet verleiden door de variant van de bekende koffieketens: die zitten vol siroopjes en troep. Maak ‘m zelf en neem ‘m mee in je favo ’to-go-mok’. 

Ingrediënten voor een heerlijke matcha latte

  • 200 ml. plantaardige melk naar keuze 
  • 1/2 thl. goede kwaliteit matchapoeder, ongezoet
  • 1 thl. rauwe honing

Zo maak je het

1. Verwarm de melk in een pannetje of melkopwarmer. 

2. Doe de matchapoeder in een mok en giet er een heel klein beetje melk op. Maak hier een papje van met ofwel een (mini)garde, een vork of een speciale ‘matcha-meng-unit’ -> zo’n houten ding met veel aparte stengels – zie foto hierboven. 

3. Giet de rest van de warme melk erop en roer er de theelepel honing doorheen. 

Yum!

N.B. de linkjes naar voedingsmiddelen in mijn recepten, plaats ik voor jouw gemak. Ik krijg namelijk vaak de vraag: wat is nou een goed merk?!? Hierbij weet je in ieder geval 1 van de merken die ik je aanraad. Oh en ik verdien hier niet aan.Â