Over Denise

Hoe je met laboratoriumonderzoek, de juiste voeding en supplementen

eindelijk van je opgeblazen gevoel en vermoeidheid af kunt komen.

Als je je herkent in het volgende:

 • Je hebt vaak last van een opgeblazen gevoel.
 • En laat regelmatig een wind.
 • Je voelt je constant moe.
 • Je hebt regelmatig last van moodswings.
 • Je wil af van dat vage gevoel dat er iets niet goed zit in je lijf. Maar je weet niet hoe…

Dan kunnen we elkaar de hand schudden, want ik heb dit ook gehad. Het gaf me het gevoel dat ik half leefde. Met de handrem erop. En ik wilde ook niet zo leven. Alleen had ik geen idee hoe ik uit deze negatieve spiraal kon komen. Toen ik naar de huisarts ging, kon hij niets vinden. Het zou het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) zijn. En als ik het met mensen om me heen besprak, dan werd het weggewuifd. Dit was normaal. Hoort bij een druk bestaan.

Totdat er een moment kwam dat ik eindelijk ontdekte wat er met me aan de hand was.

Wie ben ik?

Ik ben nieuwsgierig, ondernemend en best actief. Uitdagingen vind ik te gek, competitie ga ik graag aan (ook op de fiets bij het stoplicht) en nieuwe dingen doen geeft me energie.

Maar dat is niet altijd zo geweest

Er was een tijd dat ik doodmoe was, slecht sliep, mijn buik de hele dag vol met lucht zat en ik het leven best wel zwaar vond. En het erge vind ik nog dat ik dacht dat dat normaal was.

Ik had niet eens door dat mijn klachten ook echt klachten waren, omdat ik geloofde dat ik maar met het prikkelbare darmsyndroom (PDS) moest leren leven. Dat dit mijn nieuwe normaal was. Want dat had mijn huisarts me verteld. Gevolgd door het fijne advies om ‘wat meer vezels te eten. Eet dus maar meer brood’.

Tja, dat ging ik dan maar doen. En mijn klachten werden langzaamaan steeds erger…

Wat gebeurde er?

Na de geboorte van mijn oudste dochter kreeg ik een postpartum depressie. De hel waar ik toen doorheen ging overtrof al mijn andere zware ervaringen en zorgde ervoor dat ik het leven niet meer zag zitten.

Niet alleen door de depressieve gevoelens en de angsten die ik de hele dag door beleefde, maar vooral ook door de slapeloosheid die me trof. Man, wat is niet slapen een killer. Echt! Mijn kind sliep met drie weken al door en ik lag bang en depressief naar het plafond te staren.

Ik wist toen één ding: ik ga nu niet dood. Het is niet mijn tijd. Hoe zwaar het ook was, het gebeurde vast met een reden. En ik zou achter die reden komen en het maken tot de reden dat ik leefde.

Zelf door de molen

Zo kwam het dat ik datzelfde jaar naast mijn werk startte met de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Geneeskunde.

Daarnaast ging ik zelf onder behandeling van een therapeut, waarbij we via ontlasting- en bloedonderzoek ontdekten dat mijn darmflora op z’n gat lag, mijn darmslijmvliezen beschadigd waren, mijn darm hyperpermeabel was (vrij vertaald was mijn darm extra doorlaatbaar, waardoor er ook gifstoffen en onverteerde voedselresten in mijn bloedbaan kwamen), er een flinke Candida overwoekering zat en dat ik een aantal voedselintoleranties had. Waaronder voor tarwe.

Ik was mezelf al jaren dagelijks aan het ‘vergiftigen’,

terwijl ik dacht dat ik zo goed bezig was.

Ik zou Denise niet zijn als ik niet alles zou aanpakken wat ik maar kon vinden over het onderwerp en vooral ook alles zelf zou proberen. Want: nieuwsgierig, uitdaging, iets nieuws, etc: ik werd er mega enthousiast van :).

Dus heb ik een jaar lang geen koffie of alcohol gedronken en ben ik elke maand mijn lichaam gaan schoonmaken met een detox. (Inmiddels weet ik dat zo’n extreme detox vaak niet nodig is. Daarom zet ik een subtielere en veel kortere versie in bij de therapieplannen die ik voor mijn cliënten schrijf)

En wauw: wat voelde ik me na dat jaar goed. Oké, ik was ietwat verdrietig dat ik geen koffie en alcohol dronk maar YES wat een energie had ik! En wat een mooie huid. En…nu komt ‘ie: ik had weer een taille. WHOEHOE. Van een goede maat 42 was ik naar maat 40 gegaan.

Einde bourgondier?
Betekende dit het einde van mijn bourgondische leefstijl? Nee, het was het begin van mijn gezonde bourgondische leefstijl. Want de jaren daarna ben ik doorgegaan met gezonder eten, maar ben ik ook weer gaan koffie drinken. En wijn ook trouwens. Love it. En als echte chips liefhebber, eet ik ook die af en toe weer.

Maar ik kook niet uit pakjes, vermijd E-nummers zoveel als ik kan, eet ik bij elke maaltijd fruit of groenten en laat brood zoveel mogelijk staan. Omdat ik weet wat het voor mij en m’n lichaam doet, en ik weet waar het wel en niet goed op reageert. Ik ‘zondig’ af en toe, omdat ik ook maar een mens ben.

Gelukkig ben ik er na jarenlang streven naar perfectie achter dat dat niet bestaat. God, wat maakt dat het leven makkelijker en leuker zeg! Dus af en toe genieten van dat patatje met of die bak chips: lekker doen.

Ik heb mijn eigen visie op gezond eten opgesteld. En die visie heeft de orthomoleculaire visie als basis, maar wijkt daar ook van af. Bijvoorbeeld omdat ik geen fan ben van brood eten. Voor niemand. Ook al kun je wel tegen gluten en heb je ogenschijnlijk nergens last van. Zeg ik dan dat je het nooit mag eten? Natuurlijk niet. Af en toe is het prima. Behalve als je eerst de troep in je lichaam moet opruimen en de schade aan je darmen weer gaat herstellen.

Waarom ik jou kan helpen:

 • Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van onder andere een opgeblazen gevoel, PDS, acne, slapeloosheid, depressie, moodswings – allen gerelateerd aan darmproblemen.
 • Ik heb daarnaast de kennis op zak om jou zo goed mogelijk langdurig van je klachten af te helpen, met mijn diploma’s Orthomoleculaire Voedingsleer & Geneeskunde, Medische Basiskennis, Levend Bloed Analyse, Darmtherapie, Darmspecialist, SKB test, Darmtherapie voor zwangeren, baby’s en kinderen, Neurotransmitters, Schildklier, en Hormonen (vrouw en man).
 • Ik ken de valkuilen die om de hoek komen kijken bij het aanpassen van je voedingspatroon en weet hoe frustrerend en moeilijk het kan zijn. Daar begeleid ik je bij.
 • Ik werk niet met een ‘one-size-fits-all’ aanpak. Gezondheid is maatwerk en als je niet de diepte ingaat dan blijf je dweilen met de kraan open. En dat is zonde.
 • Ik begeleid mensen met uiteenlopende klachten met de aanpak die bij hen past.
 • Ik laat me regelmatig bijscholen door deskundige en succesvolle therapeuten die ook in de praktijk werken, zodat ik de nieuwste inzichten zoveel mogelijk verwerk in mijn aanpak en adviezen.

E-book met 10 gratis tips

Met deze 10 tips kun je vandaag nog beginnen om van je darmklachten af te komen en zo je gezondheid een upgrade te geven.

Je download ze via de knop hieronder.

Contact

office@deniseboon.nl

KvK: 72732482

BTW: NL001905660B91

Instagram

Facebook

LinkedIn

 

Over Denise

Denise Boon (1981) is orthomoleculair voedings- en darmspecialist en helpt ondernemers en professionals het maximale uit zichzelf, hun leven en hun werk te halen.

Denise heeft zelf jarenlang geworsteld met klachten zoals een opgeblazen gevoel, PDS, acne, slapeloosheid, depressie, en moodswings en voelt zich nu sound as a pound.

Lees hier haar verhaal.

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

Disclaimer

Foto’s Denise: Tamara van Sminia

Print Friendly, PDF & Email