Ik zorg ervoor dat ik bij iedere hoofdmaaltijd iets van fruit en / of groenten eet. En dat is met dit recept geen probleem. Niet alleen heb je het in een wip gemaakt, de friszoete smaak is echt zo lekker, dat je het jammer vindt als je de laatste hap in je mond doet. Dus GO for it en probeer deze salade eens uit. Enjoy!

Ingrediƫnten

  • 1 Elstar appel – liefst biologisch
  • 1 venkelknol
  • Sap van een halve limoen
  • Flinke scheut extra vierge olijfolie
  • optioneel: wat tuinkers

Zo maak je het

1. Was de appel en snij ‘m in kleine stukjes. Gebruik je een niet-biologische appel, schil ‘m dan eerst even.

2. Was de venkelknol en snij ook deze in kleine stukjes.

3. Doe alles in een kom en knijp het sap uit een halve limoen. Giet over de appel-venkel mix.

4. Voeg tot slot nog een flinke scheut extra vierge olijfolie en desgewenst wat Herbamare zout of Keltisch zeezout toe.

5. Lekker met wat tuinkers eroverheen en een paar glutenvrije crackers met geitenkaas of notenpasta.

Simpel he?

Print Friendly, PDF & Email