2440906709459855

Eigenlijk vind ik alles wat met taart te maken heb HEERLIJK! Ik ben daarin een echte Bourgondiër, maar inmiddels wel een gezonde. Doordeweeks is het soms een uitdaging om binnen 30 min een lekkere en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Ik vind dit een toprecept dat je niet alleen binnen deze tijd lukt, maar waarmee je ook geniet van zowel ‘comfort food’ als een gezonde salade die je erbij eet. Oh en die kleintjes zijn voor de kids :). 

Ingrediënten voor 2 personen & 2 kinderen

  • 500 gr. groene asperges
  • 200 gr. zachte geitenkaas
  • 6 vellen spelt bladerdeeg
  • 50 gr. doperwten
  • handje geraspte geiten- of schapenkaas

Zo maak je het

1. Ontdooi de bladerdeeg vellen in ca 10 minuten door ze uit de vriezer te halen en op een vel bakpapier te leggen. 

2. Verwarm de oven op 200 graden. 

3. Bekleed een bakvorm van ca 24 cm doorsnede met bakpapier. Leg hier 4 vellen bladerdeeg in zodat de hele bodem bedekt is. Druk de randen met je vingers aan – kan ook evt. met een vork – zodat de vellen goed aansluiten op elkaar.  

4. Bak deze bodem gedurende 15 minuten blind. Dat doe je door aan de bovenkant ook een vel bakpapier te leggen en hier bakbonen (of gedroogde gewone bonen of rijst) in te leggen. Let op: als je gewone bonen of rijst gebruikt, dan kun je die hierna niet meer gebruiken om te eten. 

5. Zet intussen een volle waterkoker aan en schil de groene asperges. Verwijder vervolgens de harde onderkanten en laat ze in een pan met het water uit de waterkoker gedurende 7 a 10 minuten gaar koken. Nog beter is het als je dit in een stoomkoker doet.  Laat ze vervolgens goed uitlekken in een vergiet. 

6. Na 15 minuten haal je de taartbodem uit de oven, je verwijdert het bakpapier en de bakbonen en zet de bodem gedurende 10 a 15 minuten weer terug de oven in.  De exacte tijd is afhankelijk van je oven, houd dit dus goed in de gaten.   

7. Doe 150 gr. geitenkaas met een paar eetlepels water in een kleine keukenmachine en laat draaien totdat je een gladde mousse hebt. 

8. Smeer de taartbodem in met de geitenkaasmousse en verdeel de asperges hier overheen. Bestrooi tot slot met de overige 50 gr. geitenkaas en rasp er wat geiten- of schapenkaas overheen. Zet daarna nog 3 minuten in de oven. 

Serveer met wat extra vierge olijfolie er overheen en met een groene salade ernaast. 

Wil je ook de twee kleine taartjes voor de kleintjes maken? Doe dan bij stap 3 één vel bladerdeeg in een 1 persoonsbakvorm en bak deze vervolgens ook blind, gedurende dezelfde tijd. Bij stap 5 kook of stoom je de (diepvries) doperwten in 4 minuten gaar. De rest is hetzelfde. 

P.S. Heb je wel eens last van je darmen? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling. Daarin lees je 10 tips bij darmklachten.

 

Print Friendly, PDF & Email