2440906709459855

Misschien heb je mijn Matcha latte recept al gezien. Zo niet, dan ook even hier: lattes ben ik dol op! En die kunnen ook heel goed zonder koffie. Met de kick van iets anders lekkers. Zoals deze golden milk. Ook hiervoor geldt: laat je niet verleiden door de variant van de bekende koffieketens: die zitten vol siroopjes en troep. Maak ‘m zelf en neem ‘m mee in je favo ‘to-go-mok’. 

Ingrediënten voor een heerlijke golden milk

  • 200 ml. plantaardige melk naar keuze 
  • 2 thl. goede kwaliteit golden milk poeder, zoals deze (waarom je leven moeilijk maken als er tegenwoordig hele goeie prefab poeders te koop zijn?)
  • 1 thl. rauwe honing

Zo maak je het

1. Verwarm de melk in een pannetje of melkopwarmer. 

2. Doe de golden milk poeder in een mok en giet er een heel klein beetje melk op. Maak hier een papje van met ofwel een (mini)garde, een vork of een speciale ‘matcha-meng-unit’ -> zo’n houten ding met veel aparte stengels die eigenlijk voor een matcha latte bedoelt is, maar ook prima een gele melk tot een homogeen geheel roert. 

3. Giet de rest van de warme melk erop en roer er de theelepel honing doorheen. 

Heerlijk!

N.B. de linkjes naar voedingsmiddelen in mijn recepten, plaats ik voor jouw gemak. Ik krijg namelijk vaak de vraag: wat is nou een goed merk?!? Hierbij weet je in ieder geval 1 van de merken die ik je aanraad. Oh en ik verdien hier niet aan. 

 

Print Friendly, PDF & Email